Special… de la mine… pentru „Şefa Oraşului”… fără număr…

George Carlin, într-un show, vorbind despre avorturi şi sanctitatea vieţii a spus: „Nu există nimic sfînt la viaţă; sanctitatea vieţii este ceva artificial, a fost creeată de către oameni pentru a părea mai nobili.[…] Din punctul meu de vedere viaţa nu incepe la concepţie… viaţa a început acum cam un miliard de ani şi este un proces continuu.”

Şi acum, dragă Roxana, o să încerc să duc la bun sfîrşit proba herculiană de a lega Carbonul de OM.

Acum vreo 14-16 miliarde de ani s-a produs o chestie în Univers care poartă numele de Big Bang. Acesta reprezintă începutul universului nostru. După ce „praful” s-a adunat bob cu bob în jurul unui bob mai mare au inceput să apară stele. În jurul stelelor, inelele de „praf” (cam ca cele ale lui Jupiter) s-au transformat în planete. Exact asta a făcut şi Pămîntul.

De cînd există a trecut printr-o lungă perioadă cînd a fost bombardat de meteoriţi, lucru care a creeat abundenţa de elemente chimice pe aici pe la noi.

Eh, pînă acum 3-4 miliarde de ani, atomii de Carbon, cu atomii de Hidrogen si alţi atomi care se săturaseră de trăit numai în cadrul moleculelor s-au gîndit că e mai bine să colaboreze şi să clădească un sistem superior. Bam-Bam-Bim-Bam… a apărut celula

Celule fără nucleu… dupaia cu nucleu…

Şi dupaia celulele au învăţat să facă fotosinteză şi să creeze Oxigen….

Şi dupaia au început să se adune laolaltă în „cartiere”…

Şi şi-au dat seama că pot avansa tot prin colaborare… şi… au apărut primele organisme multicelulare…

Şi acestea s-au dezvoltat (prin selectie naturala cum ne aburea Darwin) încet, încet în animale simple, gen meduze şi blonde.

Urmează artropode (gîngănii)

Peşti… care încet, încet au început să iasă pe uscat, dînd naştere la amfibieni…

Pînă aici totul se petrecea în apă… acum lucrurile se mută şi pe uscat…

Apar plante pe uscat, urmate de artropodele care acum deja se numesc insecte…

Încet, încet apar reptilele… iar din reptile apar păsări şi mamifere…

Reptilele crec şi apar dinozaurii… care au fost cei mai şmecheri pînă acum 65 de milioane de ani…

O piatră mare a lovit Pămîntul şi au rămas în viaţă majoritatea mamiferelor

Mamiferele au început să crească în mărime iar pînă acum 200.000 de ani primatele (maimuţele) erau în vîrful lanţului trofic…

Şi acum urmează partea beton… maimuţele renunţă la coadă, care era un mijloc de transport important, pentru urmatorul pas în evoluţie… un creier mai mare!

Undeva între Homo Erectus (maimuţa care stă vertical) şi Neanderthal apare degetu’ mare

Şi Bim-Bam-Bum (tot prin selecţie naturală) apare Homo Sapiens (omul brunet ştiutor).

Şi acum urmează întrebarea ta: „DAR CUM ? Cum a devenit peştele dinozaur ?”…

Într-un mod foarte complicat dar simplu de inţeles… Ţi-ai pus vreodată întrebarea „De ce suntem aici?”… Dacă nu, să ştii că asta este cea mai arzătoare întrebare din lume. Eu împărtăşesc un punct de vedere cu alte persoane şi răspunsul la această întrebare este: „Pentru a evolua!”

Dacă eu aş fi fost un atom de Carbon şi tu unul de Hidrogen şi m-ai fi intrebat „De ce suntem aici ?” ţi-aş fi răspuns acelaşi lucru: „Pentru a EVOLUA!”… şi am fi devenit molecule… după care tu iar m-ai fi întrebat… şi am fi devenit… celule… 

Cred ca ai prins ideea… Eh, acesta este răspunsul la intrebarea „CUM ?”… prin evoluţie – acel motor care te împinge de la spate să fii mai bun, mai special, să fii cu un pas inainte.

Acum ţi-ai dat seama cum ai aparut ??? Nici un „bărbos” cu chef de muncă nu te-a plămădit din coasta mea !!!

Evident că ceea ce scrie aici este un punct de vedere… Dar este unul documentat… Nu dintr-o singură sursă (cum e în cazul tău Biblia) ci din cîteva zeci de articole şi documentare…

Oricum… Rămîi blonda mea favorită !!!

Reclame

4 comentarii

 1. deci imi place ce ai scris si sper ca blonda ta preferata a prins esenta…. 😉

 2. Hm… „Blonda mea favorita” a spus ca prefera sa creada in cea ce e scris in scripturi :|… Si pentru ca „pe cine nu lasi sa moara, nu te lasa sa traiesti” am preferat sa nu mai abordez tema aceasta, care, spune ea, este doar un punct de vedere care poate fi prea usor contrazis :)…

 3. Desi admirabil gestul tau de a-i explica ‘blondei tale favorite’ , aka ‘sefa orasului’ ca teoria lu’ Darwin ar fi mult mai plauzibila decat scriptura, nu cred ca-i vei schimba punctul de vedere. Un punct de vedere foarte simplu de inteles , de altfel.
  Parerea mea este ca sunt doua mari categorii de oameni:
  Oamenii puternici, din punct de vedere psihic , cei care iau adevarul asa cum este, nu pot urma porunci de genul “crede si nu cerceta” si se bazeaza numai pe ceea ce este real si DEMONSTRABIL (cred ca te recunosti in aceasta categorie); si oamenii slabi (populari numiti si ‘slabi de inger’) , cei care cred ca le e rau pt ca i-a “deochiat” cineva, care cred ca se poate citi viitorul intr-o ceasca de cafea, si mai presus de toate cred in acel “ barbos care ne-a creat dupa chipul si asemanarea sa” :).
  Sigur ca aceste doua categorii se divid in subcategorii, dar despre asta altadata…
  O sa ma leg in special de a doua categorie , slabii de ingeri sau ‘credinciosii’ cum se numesc ei. Parerea mea este ca aceasta credinta vine si din nevoia psihologica de a avea un sef. Ei nu pot da randament singuri. Au nevoie de cineva caruia sa-i urmeze ordinele, cineva care sa-i ghideze, sa le spuna ce e bine si ce-i rau, sa-i pedepseasca. In viziunea lor lumea nu poate exista fara sefi.
  Aceasta nevoie este mult mai dezvoltata la femei, care de cele mai multe ori isi cauta cu ardoare “jumatatea/ seful”, apeland uneori la mijloace chiar disperate (gen ture pe tomis). Permite-mi sa mentionez femeile din Romania (pentru ca p-astea le stiu, nu din alte motive) care intr-un procent destul de mare din pacate raman intr-o relatie fara a avea nici un fel de satisfactie : morala, sexuala sau materiala; doar pentru ca au nevoie de acel “sef” , barbatul (pt. ca principiul casniciei romanesti este “barbatul e sefu”).
  Blonda ta este ea insasi o mare sefa, si nu orice fel de sefa, “sefa orasului”. Si-atunci ce alt sef sa aiba ea decat “seful suprem”? Asta ar fii o teorie a credintei fara cercetare si cea care explica, cred eu, cel mai bine punctul de vedere domnisoarei. Ne trebe sefi dom’le !! lol.

 4. Da Luiza… Ne trebuie sefi… de fapt… LE trebuie sefi…
  Hai ca o sa dezvolt in postul urmator 🙂


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s