10 lucruri despre care mi-am dat seama…

În acest post o să înşir 10 lucruri despre care mi-am dat eu seama în ultima perioadă.

Dumnezeu, cum este văzut de către creştini, musulmani şi mai toate religiile, este de fapt o preaslăvire a soarelui. În centrul acestei practici bolnave se află un instrument a carui esenţa reprezintă cea mai mare dogmă a omenirii: CALENDARUL GREGORIAN (ăsta pe care îl folosim noi).

Formula 1 era mai degustată cînd maşinile erau mai slabe.

Violenţa domestică este ceva 100% natural.

Războaiele, pînă acum 100-200 de ani, aveau scopul de a demonstra care naţie este mai puternică. Acum conflictul se traduce prin fotbal :).

O femeie stă cu un bărbat pînă cînd acesta nu mai are nimic de oferit.

Manelele îndobitocesc şi reprezintă un regres în evoluţie.

RAP-ul american este maneaua romînească.

Dan Diaconescu nu e prost, ci doar îi place compania proştilor.

Cioacă este idolul unui mare procent de bărbaţi romîni.

Clownul de la McDonald’s (Ronald) nu este persoana despre care se cantă în melodia „Old McDonald had a farm”.

5 comentarii

  1. iti recomand Religulous, un documentar despre religie. a aparut deja pe torrente.

  2. L-am vazut acum 1 saptamana… Dar daca vrei ceva cu adevarat competent uite-te la „Zeitgeist”… sincer, cred ca deja l-ai vazut 🙂

  3. L-am vazut. Intr-adevar partea cu religia m-a impresionat. Am luat informatiile ca atare.
    Insa trebuie sa spun ca nu sunt sigur de apelativul „Competent” in ce priveste Addendum in special partea financiara.
    Este adevarat ca sistemul monetar actual este imperfect (si o inventie a omului) insa zeitgeist nu vine cu o alternativa care sa functioneze (sorry dar ultima parte nu sta in picioare).
    Specialitatea mea e businessul si trebuie sa spun ca sistemul asta financiar, asa pacatos si inflationist cum e a permis dezvoltarea fantastica a lumii occidentale. E trist sa acceptam ca sunt parti ale lumii – Africa, India rurala, China rurala, puternic nedezvoltate dar nu ai cum sa introduci 3 miliarde de oameni in lumea moderna peste noapte.
    Recomand Thomas Friedman – The world is flat, o carte de referinta
    Inflatia in sine nu este un lucru rau, problema este cand noua cantitate de bani se redistribuie intr-un mod nejust, cum a fost in perioada puternic inflationista de dupa revolutie in Romania.
    Sa nu uitam natura omului, care fura, distruge, nu munceste daca nu are de ce, si care fara un sistem monetar care sa constituie sangele economiei nu ar avea motivatia necesara sa faca mai nimic. Psihologia il opreste sa munceasca in beneficiul altora care nu fac nimic.
    In fine, discutia e lunga.

  4. In ce priveste partea cu religia, suntem pe aceeasi lungime de unda.
    In cazul sistemului monetar insa pozitia mea este diferita.
    Tu aperi acest sistem cu cateva argumente, care reprezinta activitati generale. Aceste afirmatii nu ar sta in picioare daca ai dori sa pledezi pentru acest sistem in fata unui juriu MORAL.
    Cand spui ca occidentul a avut foarte mult de castigat de pe urma acestuia, sunt nevoit sa te intreb „In detrimentul cui?”. Aceasta este problema; inca traim intr-o lume ce se aseamana prea mult cu un joc de poker. Pentru ca cineva sa castige, alte persoane trebuie sa piarda. Altfel spus, pentru ca cei 1%, care detin 40% din resursele planetei, sa isi atinga scopurile, 99% trebuie sa munceasca. Cand o mare parte din acesti 99% sunt obligati sa munceasca datorita nevoii de a achita ratele creditului facut pe 30-40 de ani, putem spune ca aceste persoane devin SCLAVI.
    DA!… „Papusarii” lumii au gasit metoda de a prospera de pe urma sclaviei fara ca populatia de rand sa fie constienta.
    Eu cred ca aceste lucruri se pot schimba daca am trece de la un sistem bazat pe datorii (asta este actualul sistem monetar) la unul bazat pe RESURSE. Iar acest punct de vedere este dezvoltat in Zeitgeist cu lux de amanunte.

    Cat despre „natura omului, care fura, distruge, nu munceste daca nu are de ce”… nu pot fi de acord cu tine ca sistemul monetar este rezolvarea, ci dimpotriva, chiar cauza acestei probleme.
    Tu stii ca sistemul financiar este ceva artificial, mai sus am aratat si scopul – sclavia. Nu crezi ca atunci cand incepi un demers cu stangul, tot rezultatul este compromis ?

    Probabil cea mai importanta informatie din „Addendum” este „pretul pe raritate”. Cand cele mai importante lucruri din viata unui om au un pret umflat artificial, se produce un deficit major.
    Nu este normal sa muncesti 30 de ani pentru o casa, 5 ani pentru o masina si restul pentru TV, statie, geamuri termopan si masina de spalat. Preturile acestea sunt asa de mari deoarece bancile doresc acest lucru… si de aici incep neajunsurile care obliga oamenii sa aiba nevoie de credite, care ii transforma in sclavi si o mai si fac cu bunavointa.

    Nu am citit „The world is flat” dar nu stiu daca poate da un „spin” pozitiv temelor pe care le-am abordat aici!

  5. Ah sa stii ca nu ma grabesc prea tare sa apar sistemul monetar actual, doar ca nu exista o alternativa functionala la ora actuala. Eu am incercat sa spun ca sistemul de creditare a permis totusi dezvoltare, chiar daca era inevitabila o implozie (economic putem vorbi despre incheiera unui ciclu Kondratieff)
    Cat priveste „sclavia”, prefer sa nu comentez. Am mai stat si eu de vorba cu niste bancheri si investitori dar nu vreau sa intru in detalii aici. Pastrez ideile pentru mine. Iar natura omului e deasupra oricarui sistem monetar, economic, sau financiar, fie ca ne place sau nu – vorbim aici de marea majoritate de oameni, de mediocritate si nu de elite.
    The world is flat nu da o perspectiva pozitiva ci explica procesul de globalizare si in speta cum se fac milioanele de oameni trecerea de la saracie la bunastare.
    Friedman a mai scos o carte acum : Hot Flat and Crowded care pune accentul pe politici energetice si cum va sustine planeta consumul de energie. (Imagineaza-ti ce se intampla daca peste noapte 1 miliard de oameni vor avea nevoie de curent electric si masina)
    Continuam discutia…


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un comentariu